måndag 13 februari 2012

Snart fettisdagen...

När granen, julskinkan, sillen och det sista julgodiset äntligen tagit slut börjar nästa lilla godsak att säljas i butikerna. Eller vad sägs om en nybakad slät bulle med krämig mandelmassa och luftigt vispad grädde med ett litet lock med florsocker på, jag pratar såklart som fastlagsbullen, fettisdagsbullen även kallad semla.

Det finns nästan lika många sätt att äta semlor på som det finns personer som äter, med eller utan mjölk, med eller utan mandelmassa, med litet eller stort lock, mycket eller lite grädde, som sagt många olika varianter. Nästa tisdag är det dags för fettisdagen, dagen då man enligt tradition ska äta semlor.

Jag hittade en hemsida med många olika recept på semlor som jag tycker ni ska titta in på genom att klicka på Länk till sidan om semlor. Hoppas att ni hittar nya idéer eller er alldeles egna favorit om ni inte redan har hittat den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar